COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trei vaci, luate de valuri în timpul uraganului Dorian

Trei vaci, luate de valuri în timpul uraganului Dorian

Trei vaci, luate de valuri de pe o insulă din Carolina de Nord, în timpul uraganului Dorian, de la începutul lunii septembrie, au fost găsite în viață după ce, se pare, au înotat cîteva mile, relatează BBC News.

Vacile erau într-o cireadă pe insula americană Cedar cînd au fost „măturate” de valuri după un mini-tsunami generat de Dorian. S-a crezut inițial că animalele sînt moarte, doar că de curînd ele au fost zărite în parcul național Cape Loookout National Seashore din Outer Banks.

Autoritățile se gîndesc acum să le aducă acasă.


Oficialii parcului cred că cele trei vaci au înotat cam 8 kilometri pînă au ajuns pe bariera de insule din Carolina de Nord. Una dintre vaci a fost văzută cam la o lună după furtună, iar celelalte două au fost găsite în ultimele două săptămîni.

Animalele au avut noroc că nu au fost tîrîte în Atlantic, ceea ce li se întîmplă uneori cailor sălbatici.

Uraganul Dorian a lovit țărmurile Carolinei de Nord în primele zile ale lunii septembrie, ca uragan de categoria 1, aducînd ploi abundente, vînt puternic și provocînd inundații. Uraganul devastase anterior insulele Bahamas, unde a lovit cu furie și a ucis zeci de oameni.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load