COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Secretarul general al ONU: "Infecția cu coronavirus este principala amenințare a securității în lume”

Guterres intenționează să cheme pe 22 septembrie comunitatea internațională la un regim universal de încetare a focului pînă la sfîrșitul anului curent.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, consideră că infecția de coronavirus de tip nou este în prezent principala amenințare la adresa securității în lume. Despre aceasta miercuri, 16 septembrie, a anunțat Associated Press.

"Pandemia COVID-19 este o criză, diferită de orice alte crize din viața noastră, iar sesiunea Adunării Generale, în acest an va fi diferită de oricare alta", citează sursa cuvintele sale, transmite korrespondent.net.

Secretarul general a menționat că, în curînd, pandemia ar putea lua viața a un milion de oameni, iar să sperăm prea multă la un vaccin nu merită - "el nu va înlătura criza". Preparatul va adduce beneficii numai dacă va fi disponibil tuturor oamenilor de pe Pămînt, consideră politicianul.

În același timp, Antonio Guterres a cerut extinderea listei de instrumente care ar putea ajuta la combaterea epidemiei, în special în anul următor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load