Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Sandu s-a întîlnit cu o delegație a Congresului SUA: „Reformele rămîn o prioritate pentru țara noastră”

22 mai. 12:45   Război în Ucraina
2169

PreședintA Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut sîmbătă o întrevedere cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul discuției au fost abordate subiecte referitoare la evoluțiile de securitate din țară și din regiune, impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și relațiile bilaterale moldo-americane, transmite tv8.md.

Șefa statului a mulțumit Statelor Unite pentru relația strînsă de colaborare dintre țările noastre, pentru proiectele de modernizare a Republicii Moldova realizate cu sprijin american și pentru susținerea proceselor democratice.

Totodată, președinta a mulțumit pentru sprijinul suplimentar anunțat de SUA în contextul războiului din Ucraina, deja recepționat la Chișinău. Membrii Congresului SUA și-au exprimat aprecierea pentru reacția autorităților și pentru implicarea cetățenilor moldoveni în criza refugiaților din Ucraina.

Ei au dat asigurări că SUA vor fi alături de Moldova în atenuarea consecințelor războiului, în recuperarea economică și în asigurarea securității energetice. Ei au salutat reformele pornite de echipa de guvernare și au subliniat, în context, importanța curățării justiției și a luptei împotriva corupției.

Președinta Maia Sandu a menționat că, în pofida greutăților prin care trece țara, reformele rămîn o prioritate, în special în contextul parcursului nostru european, iar țara noastră va continua să intensifice cooperarea bilaterală cu SUA, inclusiv prin dezvoltarea relațiilor comerciale, și că mizează pe sprijinul Statelor Unite pentru modernizarea țării, în lupta cu corupția și consolidarea democrației.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав