Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Sandu susține că proiectele realizate cu sprijinul UE contribuie la modernizarea țării

22 mai. 10:15   Politică
2582

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în seara de sîmbătă la celebrarea Zilei Europei în orașul Edineț. Șefa statului a făcut, împreună cu primarul Constantin Cojocaru și cu Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, turul Orășelului European și a discutat cu oamenii prezenți la eveniment, relatează Moldpres cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„M-am bucurat să întîlnesc oameni cu inima deschisă și cu încredere în viitorul nostru european. Le-am mulțumit pentru că, datorită bunătății cu care îi ajută pe refugiații din Ucraina, astăzi o lume întreagă știe că Moldova este o țară cu oameni generoși. Este și mesajul pe care l-au transmis cetățenilor noștri toți cei cu care am vorbit în aceste zile la Bruxelles”, a spus Președintele Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, Uniunea Europeană este, întîi de toate, un proiect de pace - și pacea este lucrul pe care îl prețuim cel mai mult în aceste zile. „Uniunea Europeană este și un proiect de prosperitate. Proiectele economice și de infrastructură, realizate cu sprijinul UE la Edineț și în alte localități din Moldova, contribuie la modernizarea țării noastre”, a menționat ea, adresîndu-se celor prezenți.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert al Moldovan Youth Orchestra. Președintele Maia Sandu i-a aplaudat pe instrumentiștii conduși de Andriano Marian și pe soliștii Ana Cernicova, Felicia Dunaf, Ștefan Albu și Adriana Babin, și le-a mulțumit pentru că și prin muzică ne aduc mai aproape de Europa.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав