COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1203
Preşedintele stiri: 2783

Republica Cehă și-a exprimat interesul pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia

29 apr. 14:15   În lume
953 1

Ministrul ceh de Externe, Jakub Kulganek, a declarat că Praga este interesată de îmbunătățirea relațiilor cu Rusia, dar escaladarea conflictului dintre țări a fost inevitabilă. El a spus despre acest lucru într-un interviu acordat ziarului ceh Pravda.

"Nu sînt deloc mulțumit de situația actuală din relațiile ruso-cehe. În calitate de ministru de Externe, mă interesează îmbunătățirea relațiilor cu partenerii noștri străini, inclusiv cu Rusia", a spus ministrul.

Kulganek a menționat, de asemenea, că acțiunile Republicii Cehe împotriva Moscovei erau necesare și inevitabile, deoarece era "important ca Praga să trimită un semnal clar Rusiei că este inacceptabil să comiți acțiuni similare cu cele în Vrbetice".

El a adăugat că nu așteaptă schimbări majore în relațiile dintre cele două țări, iar în lunile următoare speră doar la rezolvarea problemelor tehnice, cum ar fi activitatea ambasadelor.

Anterior, Republica Cehă a acuzat serviciile speciale ruse de implicare în exploziile de la depozitul de muniții din Vrbetice în 2014 și a anunțat expulzarea a 18 diplomați ruși. Rusia, la rîndul său, a declarat 20 de angajați ai Ambasadei Cehiei persona non grata.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?