Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Polonia va construi la granița cu Belarus un zid de aproape 6 metri înălțime

16 noi. 2021,, 09:00   Război în Ucraina
1684

Polonia începe, din decembrie, construirea unui gard permanent de-a lungul graniței cu Belarusul, într-o încercare de a opri fluxurile de migranți. Lucrările ar urma să se finalizeze în primul semestru al anului 2022, a anunțat, luni, ministrul polonez de interne, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

„Proiectul pe care trebuie să-l ducem la îndeplinire este o investiție absolut strategică și prioritară pentru securitatea națiunii și a cetățenilor săi”, a declarat ministrul polonez.

Într-un mesaj public pe Twitter, oficialul polonez a precizat că lucrările construcție a gardului permanent se vor concentra pe patru secțiuni.

Polonia a instalat deja un gard temporar de-a lungul frontierei pentru a-i opri pe migranții care intră ilegal în țară. Gardul este făcut din sîrmă ghimpată și are o înălțime de aproximativ 2,5 metri. Acesta va fi înlocuit cu un gard permanent de 5,5 metri înălțime și dotat cu senzori de mișcare și camere de luat vederi. Bugetul alocat acestui proiect se ridică la 366 de milioane de euro.

Guvernul polonez numește acest gard permanent o „barieră” sau „baricadă”, evitînd în mod evident cuvîntul „zid”, scrie dpa, conform Agerpres. Granița Poloniei cu Belarus, care este și o frontieră externă a UE, are o lungime totală de 418 kilometri.


Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au convenit, luni, asupra aplicării unor noi sancțiuni împotriva Belarusului, în contextul crizei migrației de la granițele UE.

În jur de 4.000 de migranți sînt blocați în păduri, la frontiera Belarusului cu Polonia. Cei mai mulți provin din Irak și Afganistan. UE acuză regimul de la Minsk că forțează migranții să intre pe teritoriul Uniunii, ca reacție la sancțiunile anterioare impuse după realegerea contestată de anul trecut a lui Aleksandr Lukașenko.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав