X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Protestele fermierilor polonezi: ce a hotărît guvernul

26 apr. 12:30   Externe
2907 0

Guvernul Poloniei a aprobat un decret care definește un plan de ajutorare pentru fermierii polonezi care au protestat la granița cu Ucraina și în fața instituțiilor guvernamentale în ultimele luni, cerînd mai multe beneficii și finanțare.

După cum a explicat viceministrul Agriculturii Poloniei, Michal Kolodziejczak, fermierii polonezi care au vîndut cereale între 1 ianuarie și 10 martie vor primi o subvenție în valoare de 200 de zloți pentru o tonă.

Pentru fermierii care au vîndut cereale începînd cu 11 martie și vor face acest lucru pînă la sfîrșitul lunii mai, este prevăzută o subvenție de 300 de zloți pentru o tonă, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Potrivit lui Kolodziejczak, normele Uniunii Europene prevăd doar ajutorul la hectar, astfel că valoarea ajutorului acordat fermierilor este stabilită în funcție de randamente, conform Oficiului Central de Statistică.

Șeful biroului premierului Poloniei, Jan Grabec, a declarat că decizia guvernului funcționează "retrospectiv", deoarece negocierile cu fermierii au continuat în ultimele săptămîni și luni.


Fermierii din Polonia organizează proteste încă de la sfîrșitul anului trecut, blocînd în special punctele de control de la granița cu Ucraina. Ei au cerut oprirea importurilor de produse agricole ucrainene și o relaxare a reglementărilor de mediu ale UE, acuzîndu-le că le-a provocat pierderi.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?