COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Londra a rămas fără un turn unic

Londra a rămas fără un turn unic

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a respins proiectul de construire în oraș a unui turn sub formă de lalea, transmite Bloomberg.

Se planifica ca acest zgîrie-nori să fie construit lîngă vestita clădire-"castravete" de 40 de etaje, proiectată de renumitul arhitect Norman Foster. ”Laleaua” a fost, de asemenea, creată de biroul Foster+Partners, condus de el.

Primarul Sadiq Khan a anulat decizia comisiei, motivîndu-și renunțarea la acest zgîrie-nori prin faptul că el va întrerupe linia orizontul Londrei. Primăria a criticat, de asemenea, și designul clădirii și a menționat că construcția acesteia va duce la apariția problemelor de transport în zonă. De asemenea, ”Laleaua” a fost considerată o amenințare la siguranța Turnului - vestita cetate aflată pe malul de nord al Tamisei și inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.


Soarta ulterioară a "Lalelei" nu a fost încă hotărîtă. Echipa proiectului a publicat pe site-ul său oficial o declarație în care și-a exprimat dezamăgirea cu privire la decizia primarului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load