X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Premierul Marii Britanii ar putea fi înlocuit după alegerile locale

7 apr. 21:30   Externe
2002 0

Marea Britanie ia în considerare înlocuirea premierului Rishi Sunak și crearea unui guvern de uniune condus de liderul Camerei Comunelor în Parlament, Penny Mordaunt, după alegerile locale din 2 mai 2024.

În cadrul alegerilor locale vor fi aleși peste 2.500 de consilieri, precum și primarul Londrei și o serie de primari regionali.

Dacă conservatorii vor pierde doi dintre primari lor, precum și cîteva sute de deputați locali, acest lucru va duce la o criză pentru Sunak, consideră deputații din partidul de guvernămînt, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Anterior, s-a anunțat că partidul premierului britanic Rishi Sunak va suferi o înfrîngere majoră la alegerile naționale așteptate în acest an.

Modelul YouGov, care prognozează rezultatele repartizării mandatelor în parlament în baza cotei estimate a voturilor, sugerează că conservatorii lui Sunak vor obține doar 155 de mandate, iar laburiștii 403 mandate. Parlamentul britanic are 650 de locuri.


Reamintim că Rishi Sunak a exclus anterior organizarea alegerilor parlamentare pe 2 mai, afirmînd că acestea vor avea loc mai tîrziu pe parcursul acestui an.

9
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?