COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Belarus au fost arestați liderii PandaDoc. Fondatorul companiei IT a anunțat evacuarea angajaților din țară

În Belarus au fost arestați liderii PandaDoc. Fondatorul companiei IT a anunțat evacuarea angajaților din țară

Patru directori ai companiei IT PandaDoc, al cărei fondator, Mikita Mikado, a susținut opoziția, au fost arestați.

Au fost arestați pe o perioadă de două luni, contabilul companiei Julia Șardîko, directorul Dmitri Rabțevici, directorul de produs Viktor Kuvșinov și directorul resurse umane Vladislav Myholap. Aceștia sînt acuzați de delapidarea mijloacelor bugetare comise de un grup de persoane cu utilizarea funcției lor. Suma delapidărilor, care figurează în dosarul penal, este de 107 mii ruble belaruse (puțin peste 3 milioane de ruble rusești la cursul Băncii Centrale a Federației Ruse), tansmite tut.by.

PandaDoc a declarat că, după arestarea managerilor de top, oprește activitatea companiei în Belarus și scoate aproximativ 250 de angajați din țară.


De asemenea, compania intenționează să răspîndească printre investitorii și politicienii străini informația cu privire la "atractivitatea investițională reală a Belarusului" și să facă presiuni economice asupra regimului Lukașenko.

"Vom lupta. Vom face presiune din punct de vedere economic, politic, informativ. Ne vom muta, privînd regimul de venituri valutare și impozite", a declarat Mikita Mikado într-o adresare publicată pe Instagram.

Fondatorul PandaDoc, Mikita Mikado, este unul dintre eroii filmului lui Iurie Dudea "Cum funcționează capitala IT a lumii" despre Silicon Valley, care a ieșit în aprilie 2020. Mikado, care locuiește în SUA, a susținut în mod public opoziția și participanții acțiunilor de protest care au început în Belarus după alegerile prezidențiale, victoria la care, așa cum a anunțat CEC, a fost din nou cîștigată de Alexandr Lukașenko. Protestatarii au fost reținuți cu brutalitate, iar în izolatoare, conform numeroaselor mărturii, ei au fost bătuți și torturați.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load