COVID-19 în MOLDOVA

În Belarus a rămas în libertate doar un membru al prezidiului CC al opoziției

În Belarus a rămas în libertate doar un membru al prezidiului CC al opoziției

Din cei șapte membri ai prezidiului Consiliului de Coordonare (CC) al opoziției belaruse în libertate a fost lăsată doar scriitoarea Svetlana Alexievici, laureată cu Nobel pentru Literatură.

Acest lucru a fost relatat de ria.ru, menționînd că anterior reprezentanții opoziției belaruse care nu sînt de acord cu rezultatele alegerilor rezidențiale au anunțat crearea unui Consiliu de Coordonare pentru transmiterea puterii. Consiliul de opoziție susține că toate obiectivele și modalitățile declarate sînt legale și se bazează pe Constituția republicii. Din componența de bază a CC fac parte 75 de persoane.

Anterior CC al opoziției a declarat că autoritățile refuză să meargă la un dialog și „continue să acționeze prin aplicarea puterii, amenințări, intimidări și presiuni”. Consiliul a cerut eliberarea neîntîrziată a Mariei Kolesnikova, Maxim Znak, Serghei Dîlevski, Lilia Vlasova, și garantarea posibilității revenirii libere a lui Olga Kovalkova și Pavel Latușko, precum și a altor membri ai opoziției, inclusiv a Svetlanei Tihanovskaia pe teritoriul republicii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load