COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA au îndemnat autoritățile belaruse să elibereze toate persoanele arestate pe nedrept

SUA au îndemnat autoritățile belaruse să elibereze toate persoanele arestate pe nedrept

SUA au îndemnat autoritățile Belarusului să elibereze toți protestatarii și politicienii reținuți pe nedrept.

Washingtonul își exprimă îngrijorarea cu privire la răpirile reprezentanților opoziției din Belarus. Acest lucru este menționat într-un comunicat de presă al Casei Albe, publicat miercuri, 9 septembrie, de Kayleigh McEnany.

"SUA este extrem de preocupat de încălcările continue ale drepturilor omului după alegerile din Belarus, de mesajele despre răpirea sau expulzarea violentă a persoanelor din opoziție", a declarat purtătorul de cuvînt, transmite korrespondent.net.


De asemenea, Casa Albă a îndemnat autoritățile republicii să elibereze toți protestatarii și politicienii reținuți pe nedrept.
SUA colaborează cu partenerii săi internaționali pentru a-i acuza pe cei care au comis aceste încălcări (încălcarea libertății de exprimare - n. Red.). Îndemnăm guvernul belarus să elibereze pe toți cei care sînt reținuți pe nedrept", a subliniat McEnany și a adăugat că alegerile prezidențiale din Belarus nu au fost reale.

În plus, Washingtonul a menționat încă o dată importanța democrației.
"Un număr foarte mare de protestatari pașnici din Belarus clarifică faptul că Guvernul nu mai poate ignora îndemnurile poporului la democrație", a rezumat purtătorul de cuvînt al Casei Albe.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load