TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Grecia vrea să redeschidă restaurantele în mai, înainte începerii sezonului turistic

Grecia intenţionează să redeschidă restaurantele la începutul lunii mai, a declarat miercuri secretarul de stat George Gerapetritis, în contextul în care autorităţile elene îşi doresc reluarea activităţii în cît mai multe sectoare economice înainte începerii sezonului turistic de vară, care este un domeniu vital, relatează Reuters.

Grecia, care s-a descurcat relativ bine în timpul primului val al pandemiei de coronavirus, a fost nevoită să înăsprească restricţiile la sfîrşitul anului trecut pentru a combate înmulţirea cazurilor, spitalele din jurul Atenei şi din oraşul Salonic din nordul ţării fiind excedate.

Mai mult de jumătate din totalul noilor cazuri zilnice sînt reportate în această regiune.

"Intenţia noastră este de a avea o deschidere coordonată a restaurantelor după Paşte", a spus oficialul la postul de televiziune ERT, adăugînd că se va putea lua masa în exterior.

Paştele Ortodox va fi în data de 2 mai.

Guvernul a început distribuirea masivă a unor kituri de testare acasă în această lună pentru a redeschide liceele şi unele servicii, în contextul în care îşi doreşte ca situaţia să fie măcar parţial sub control pînă la începerea sezonului turistic la 14 mai.

Autorităţile sanitare au raportat marţi 3.789 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus şi 87 de decese. Bilanţul total este de 320.629 de infectări şi 9.627 de decese.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load