COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Grecia intră în izolare generală pentru a limita răspîndirea COVID-19

Grecia intră în izolare generală pentru a limita răspîndirea COVID-19

Grecia va institui de luni izolarea generală la domiciliu a întregii populaţii pentru a limita propagarea noului coronavirus, a anunţat duminică premierul Kyriakos Mitsotakis, relatează AFP.

"Am dispus să fie luate toate măsurile corespunzătoare pentru aplicarea interzicerii deplasărilor inutile în ţară", a declarat şeful guvernului elen într-un mesaj televizat adresat naţiunii.

Grecia a înregistrat duminică 94 de cazuri noi de coronavirus, numărul total al infectărilor ajungînd la 624, dintre care 15 decese, transmite NOI.md cu referire la agerpres.ro.

"Este poate ultimul pas, unul care trebuie făcut imediat şi nu în zadar", a mai spus Mitsotakis. "Trebuie să protejăm binele comun, sănătatea noastră", a adăugat şeful guvernului elen.


Referindu-se la Italia, care a raportat aproape 800 de noi decese sîmbătă, Mitsotakis a spus că este de datoria lui să prevină ca o astfel de tragedie să lovească Grecia.

"Nu trebuie să ajungem în punctul în care va trebui să alegem cine trăieşte şi cine moare", a spus el.

Începînd de luni va fi permisă deplasarea pe străzile Greciei doar a celor care merg sau se întorc de la muncă, cumpără alimente sau medicamente sau merg la medic.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load