Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Gazprom spune că Nord Stream nu poate funcționa

6 sep. 07:36   Război în Ucraina
1312 0

Gigantul rus Gazprom a anunțat luni că a primit un avertisment oficial din partea autorităților de reglementare de la Moscova, potrivit căruia stația de comprimare Portovaya, care ar trebui să pompeze gazul spre Germania prin conducta Nord Steam 1, nu mai respectă cerințele de siguranță, relatează Reuters.

Gazprom precizase vineri că a detectat o scurgere de ulei de motor la singura turbină care mai funcționa la stația Portovaya și că va întrerupe furnizarea de gaze naturale până la repararea acesteia, transmite Digi24.ro.

„Cauzele scurgerilor de ulei pot fi eliminate doar de o companie de reparații specializată”, a transmis luni Gazprom, citându-i pe reprezentanții societății germane Siemens Energy, care a a efectuat lucrări de mentenanță la turbinele gazoductului Nord Stream 1.

Gigantul rus mai afirmă că stația Portovaya este acum o „instalație de producție periculoasă” și că aceasta nu mai poate funcționa legal.

Siemens Energy a transmis sâmbătă că nu a primit comandă pentru efectuarea lucrărilor și că scurgerea raportată de Gazprom nu ar trebui în mod normal să afecteze funcționarea unei turbine. Simens a mai transmis că scurgerea ar putea fi sigilată la fața locului și că sunt disponibile și alte turbine care pot fi utilizare la stația Portovaya.


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reiterat luni poziția Moscovei, potrivit căreia problemele legate de aprovizionarea cu gaze din Rusia sunt în întregime rezultatul sancțiunilor occidentale.

UE a acuzat Rusia că folosește aprovizionarea cu energie drept o „armă” ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei din cauza intervenției sale militare în Ucraina.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав