Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Victor Parlicov: acum prețul a fost un pic mai mare decît cel de la Gazprom

3 apr. 21:31   Politică
3082 2

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că nu poate anunța prețul cu care a fost procurat gazul natural din SUA, livrat prin portul grecesc Alexandroupolis.

„Acum prețul a fost un pic mai mare decît cel de la Gazprom. Nu voi anunța prețul pentru condiițiele contractului nu ne permit. Pentru noi nu a fost o achiziție comercială, ci una cu scopul de a testa și înțelege cum funcționează acest mecanism”, a precizat Victor Parlicov, notează Noi.md cu referire la TV8.md.

Tot astăzi, directorul general interimar al Energocom Victor Bînzari, a declarat pentru Unimedia.info că suma este confidențială.

Anterior, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că prețul va fi în jurul 30 și ceva de euro pentru un MWh. „Acum nu pot spune la ce preț pentru că nu este confirmat definitiv, dar îl vom luat sub nivelul DTF. Va fi în jurul 30 și ceva de euro pentru un MWh”.

În primele două zile ale lunii aprilie, consumatorii din Republica Moldova (malul drept al rîului Nistru) vor utiliza în gospodăriile lor gaze din Statele Unite ale Americii, livrate prin portul grecesc Alexandroupolis. Este vorba despre un volum de testare cu gaze naturale lichefiate (LNG), importate de societatea pe acțiuni Energocom de la compania grecească DEPA și vîndute către Moldovagaz.


Statele Unite ale Americii a felicitat Guvernul R. Moldova și Energocom pentru prima achiziție de gaz din SUA.

3
0
0
0
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?