X 

Directorul general al AIEA a respins orice manipulare a organizației

3 sep. 2022,, 08:15   Război în Ucraina
2210 0

Directorul General al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, într-un interviu acordat jurnaliștilor la sosirea la Viena, a respins orice manipulare a organizației, numind-o "cîine de pază nuclear”. Potrivit acestuia, în situația privind NPP Zaporojie, există un număr mare de diferiți actori politici, cu toate acestea, AIEA acționează imparțial, relatează RIA Novosti.

"Cînd oamenilor le place ceea ce spunem, ei ne încurajează, dacă nule place - spun că directorul general este o marionetă sau că sîntem manipulați. Nu am fost niciodată manipulați. Știm ce avem de făcut. Desigur, ascultăm cu respect toate părțile. Vorbind deschis, în acest joc există destui jucători politici și oameni care spun ceea ce cred, acuzînd pe unul sau altul. "Cîinele de pază nuclear" trebuie să rămînă neclintit și să-și facă treaba", a spus Grossi.

Anterior, expertul militar, șeful Asociației de Control al Armelor (SUA) Daryl Kimball a numit vizita misiunii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie (ZAES) drept un salt moderat în situația actuală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?