AIEA a înregistrat faptele bombardării centralei atomoelectrice Zaporojie

2 sep. 2022,, 16:45   Război în Ucraina
3030 0

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a înregistrat faptele atacurilor asupra centralei atomoelectrice Zaporojie (ZNPP) din Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației regiunii Zaporojie, Evgheni Balitsky, relatează TASS.

Agenția are si toate informațiile ce ține de siguranța la stație. Potrivit lui Balitsky, misiunea AIEA nu mai are întrebări cu privire la funcționarea CAE Zaporojie. În plus, delegația a introdus toate obiectele stației în protocoale speciale. De asemenea, au înregistrat toate faptele bombardării.

Anterior, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, a declarat că Kievul nu are încredere în unele organizații, inclusiv în AIEA, Națiunile Unite (ONU) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR). El a adăugat că este sceptic cu privire la acțiunile AIEA, dar așteaptă raportul șefului agenției, Rafael Grossi, cu privire la CAE Zaporozhye.

La 1 septembrie, o misiune a AIEA a sosit la CAEZ, care se află în orașul Energodar, controlat de ruși. Inspecția este de natură pur tehnică. Membrii delegației au examinat deja sistemele de urgență, unitățile și generatoarele diesel ale stației.

Inițial, misiunea trebuia să dureze pînă pe 3 septembrie, dar mai tîrziu Grossi a spus că experții tehnici AIEA ar trebui să rămînă la CAE Zaporojie pînă pe 4 sau 5 septembrie.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?