Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Cum arată prima pădure verticală din lume (VIDEO)

13 feb. 2018,, 05:00   Război în Ucraina
6276

Două turnuri rezidenţiale din Milano alcătuiesc ceea ce arhitecții au numit „prima pădure verticală din lume”, unul dintre cele mai premiate proiecte de design ecologic la nivel mondial, în care locuiesc, pe lîngă oameni, şi 25.000 de plante.

Proiectul arhitectural îşi propune să rezolve problema spaţiilor verzi din marile oraşe. Cele două turnuri au apartamente de locuit, dar sînt înconjurate de spații verzi la fiecare etaj. În fiecare balcon se găsesc mai multe specii de arbori. În total, este vorba despre 730 de copaci, 5.000 de tufe şi 11.000 de alte plante din diferite specii. Efectul ecologic este cel al unei păduri de un hectar.

Toate aceste plante au scopul de a produce oxigen dar și de a feri interiorul locuinţelor de poluare şi căldură excesivă. Interesant este că în cazul în care apartamentele ar fi fost construite pe pămînt împreuna cu pădurea aferentă ar fi fost nevoie de şase hectare de teren, iar în soluţia aleasă de arhitectul italian spaţiul s-a redus de 20 de ori.

Irigarea copacilor se face cu apă reciclată din apa menajeră, iar construcţia nu este una verde doar pe exterior. Turnurile sînt dotate cu panouri fotovoltaice şi cu eoliene.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав