COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Consecințele pandemiei care a sărăcit populația globului. Ce s-ar putea întîmpla

Consecințele pandemiei care a sărăcit populația globului. Ce s-ar putea întîmpla

Cîteva milioane de oameni vor ajunge să ducă o viaţă la limita sărăciei, avertizează preşedintele Băncii Mondiale.

Instituţia se aşteaptă deja ca economia globală să scadă cu 5% chiar din acest an. Şi toate acestea după 2 luni de pandemie de COVID-19, transmite TVR.md.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass vine cu un semnal de alarmă – 60 de milioane de oameni vor fi împinşi într-o sărăcie extremă.


Pandemia a dus la pierderi de locuri de muncă şi la multe falimentări, aşa că economia globală va scădea doar în acest an cu 5%. Efectul e cu bătaie lungă, aşa că primii vor fi afectaţi oamenii din ţările sărace. Malpass mai spune că pe lîngă mijloacele de trai, şi sistemele de sănătate sînt sub tensiune la nivel mondial.

Estimarea că 60 de milioane de oameni vor ajunge să supravieţuiască, distruge toate eforturile din ultimii ani privind atenuarea sărăciei.

Ce înseamnă sărăcie lucie în opinia Băncii Mondiale?

Mai puţin de 2 dolari pe zi pentru o persoană. Şeful instituţiei mai spune că 100 de ţări în care locuiesc 70% din populaţia lumii, au primit deja finanţare de urgenţă.

Specialiştii în finanţe şi bănci îşi exprimă convingerea că omenirea va folosi această criză ca un imbold pentru a construi o economie cu mai multe posibilităţi pentru majoritatea populaţie, şi în special pentru cei care au rămas în urmă cu procesul de dezvoltare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load