COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Care este cel mai scump oraș din lume

24 iun. 05:00   În lume
1492 0

Cel mai scump oraș din lume pentru lucrătorii din străinătate este capitala turkmenă Așgabat. La această concluzie a ajuns compania de analiză financiară Mercer, care a analizat costul vieții în 209 orașe de pe glob. Urbele sînt ordonate pe baza prețurilor chiriilor, transportului, mîncării și divertismentului.

Potrivit experților, Așgabat a ajuns prima în top în urma crizei financiare cu care se confruntă Turkmenistanul. Acolo s-a produs o hiperinflație și o criză a alimentelor, ceea ce a dus și la creșterea prețurilor pentru închirierea apartamentelor.

Pe locul doi în topul orașelor scumpe pentru lucrătorii din străinătate s-a clasat metropola Hong Kong, care este o prezență constantă în acest top datorită statutului său de centru internațional de business.

Podiumul îl închide, oarecum neașteptat, capitala libaneză Beirut. Orașul a făcut și cel mai mare salt în top, urcînd de pe poziția 45 în 2020.

Potrivit Mercer, de vină pentru creșterea atît de drastică a costului de trai este criza pandemică, dar și de explozia produsă anul trecut în portul din Beirut. În top 10 se mai regăsește capitala japoneză Tokyo, orașele elvețiene Zurich, Geneva și Berna, Singapore și metropolele chineze Shanghai și Beijing.


La celălalt capăt al clasamentului, cele mai ieftine orașe de locuit pentru lucrătorii din străinătate sînt capitala georgiană Tbilisi, cea a Zambiei, Lusaka, și cea kîrgîză, Bișkek.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽