Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Condițiile de tranzitare a teritoriului Turkmenistanului de către transportatorii de mărfuri

11 iun. 09:45   Societate
1076

La demersul Agenției de Transport și Comunicații a Turkmenistanului, Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport rutier referitor la condițiile impuse la efectuarea transportului de mărfuri în tranzit pe teritoriul Turkmenistanului.

Începînd cu data de 1 iunie 2022, vehiculele străine angajate în transportul rutier internațional au voie să tranziteze teritoriul Turkmenistanului pe traseul punctelor de trecere a frontierei Sarakhs (Iran) – Sarakhs (Turkmenistan), Farap (Turkmenistan) - Alat (Uzbekistan), Sarakhs (Turkmenistan) - Sarakhs (Iran).

La intrare, în punctele de trecere a frontierei de stat a Turkmenistanului , operatorii de transport străini sînt obligați:

- să prezinte toate documentele necesare la înregistrarea procedurii de tranzit pentru efectuarea prelucrării sanitare speciale;

- să efectueze prelucrarea sanitară a unităților de transport;


- să efectueze testul rapid COVID-19 și în baza rezultatelor, șoferului i se va elibera un document medical corespunzător, care va permite tranzitarea teritoriului. În cazul unui rezultat pozitiv al testului, șoferului i se va oferi posibilitatea de a se trata sau de a se întoarce înapoi;

- să dețină și să prezinte organelor competente ale Turkmenistanului următoarele documente:

  • Certificatul de vaccinare COVID-19 cu termenul nu mai puțin de 42 zile de la ultima administrare a vaccinului;
  • Documentul oficial care confirmă prezența anticorpilor COVID-19;
  • Rezultatul negativ al unui test COVID-19, efectuat nu mai mult de 72 de ore de la data eliberării acestuia.

În prezența documentelor menționate mai sus, șoferii vor fi scutiți de plasarea în carantină.

Totodată, tranzitul pe teritoriul Turkmenistanului se va efectua doar în timpul zilei, începînd cu ora 08:00, fără a intra în contact cu populația locală, iar unitățile de transport vor fi însoțite de o coloană specială a poliției rutiere, urmînd un traseu prestabilit, indicat în hărțile rutiere speciale.

În timpul escortei, șoferilor li se interzice să staționeze și să părăsească unitatea de transport, fără permisiunea însoțitorilor. Pe traseul prestabilit sînt amenajate parcări speciale pentru odihnă, lucrări de reparație, alimentarea vehiculelor cu combustibil, procurarea produselor alimentare, etc. De asemenea, se interzice plecarea nemotivată a șoferilor din aceste parcări.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав