Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 319
Criza energetică stiri: 953

Cancelarul german Olaf Scholz a fost urmărit în tinerețe de STASI

13 ian. 22:09   Război în Ucraina
1336

Poliţia politică din fosta Germanie comunistă, STASI, l-a spionat în anii '80 pe actualul cancelar german Olaf Scholz, atunci cînd acesta era vicepreşedinte al Tineretului Social-Democrat german. Scholz era perceput în Republica Democrată Germană drept un politician „apropiat”, avînd în vedere poziţiile anticapitaliste pe care le susţinea la acea vreme, potrivit unui articol publicat de cotidianul Bild.

Documentele consultate de Bild în arhivele STASI arată că serviciul secret est-german l-a urmărit pe Olaf Scholz în timpul călătoriilor sale în fosta Republică Democrată Germană (RDG) şi, de asemenea, i-a monitorizat activităţile ca politician şi avocat în oraşul său, Hamburg, din Republica Federală Germană (RFG), potrivit agenției EFE, preluată de Agerpres.

Scholz a efectuat trei călătorii în RDG, la invitaţia Tineretului Comunist est-german, şi a fost bine tratat în aceste vizite ca reprezentant al unei organizaţii frăţeşti, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Scholz a devenit anul trecut în decembrie cancelar, în fruntea unei coaliţii alcătuite din social-democraţi, ecologişti şi liberali. El reprezintă aripa centristă a SPD şi este văzut drept un continuator al liniei politice promovate de predecesoarea sa creştin-democrată, Angela Merkel, în al cărei ultim guvern Scholz a fost vicecancelar şi ministru de finanţe.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав