COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alte noi specii de animale sînt pe cale de dispariție

Alte noi specii de animale sînt pe cale de dispariție

Un hamster obișnuit care trăiește în Rusia și Europa, balena netedă nordică(Eubalaena glacialis) și aproape o treime din speciile de lemur au fost adăugate pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, transmite ecofm.md.

Potrivit experților citați de The Guardian, hamsterul a suferit o reducere bruscă a populației în habitatul său și, dacă nu se iau măsuri, ar putea dispărea complet peste 30 de ani. Motivul este reducerea vitezei de reproducere a speciei: dacă mai devreme o femelă năștea mai mult de 20 de pui pe an, acum acest indicator a scăzut la 5-6 indivizi. Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin ce a determinat reducerea reproducerii. Printre cauzele posibile se numără dezvoltarea industrială, extinderea terenurilor agricole și încălzirea globală. Astăzi, un hamster obișnuit, care era răspîndit în întreaga Eurasie, din Belgia pînă în nord-vestul Chinei, a dispărut din 75 la sută din arealul său din Europa de Est.

O listă actualizată a animalelor pe cale de dispariție include, de asemenea, balena nordică (Eubalaena glacialis). Din anul 2011, populația acestei specii a scăzut cu pînă la 11%. Acum, în lume, există doar aproximativ 250 de indivizi maturi. Motivele acestei statistici triste sunt decesul animalelor nimerite în plase și coliziunile cu navele, precum și scăderea ratei de reproducere.


De menționat că 33 de specii de lemuri au completat lista dată – populația acestora este în scădere bruscă din cauza defrișărilor și a vînătorii, atît în ​​Africa cît și în Madagascar.

În total, numărul de specii înscrise în Cartea Roșie a depășit cifra de 120 de mii – 120.372 specii de animale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load