X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Scrisoare colectivă despre nemulțumiri față de directorul Grădinii Zoologice. Roman Crețu: "Sînt acuzații false"

27 apr. 12:15   Capitala
2428 0

Redacția Noi.md a primit prin poșta electronică o scrisoare colectivă, în care se menționează că mai mulți angajați ai "Grădinii Zoologice" sînt nemulțumiți de situația de la întreprinderea municipală creată odată cu venirea în funcție de director a lui Roman Crețu.

Potrivit semnatarilor scrisorii, de cînd a venit Roman Crețui în funcția de director al Grădinii Zoologice, "mai mulți lucrători au fost concediați neîntemeiat".

"De la preluarea mandatului, peste 60 de angajați cu o vastă experiență în domeniul lor, unii dintre ei lucrînd în instituția noastră de peste 10, 15, 20 și chiar 25 de ani, au fost deja concediați și ne temem că lista angajaților concediați ar putea crește în cîteva luni {...}.

Totodată, în scrisoare se mai menționează despre faptul că "Roman Crețu atrage în continuare noi angajați și îi promovează în funcții de conducere, care, la rîndul lor, își folosesc pozițiile ca pe niște pîrghii de șantaj {...}".

Semnatarii scrisorii au mai semnalat și despre starea animalelor de la Grădina Zoologică. "În prezent, animalele bolnave nu sînt tratate de către medicii veterinari. Într-un astfel de mediu este imposibil să mai lucrăm, deși ne pasă foarte mult de animalele aflate în grija noastră {...}.


La rîndul său, Roman Crețu a declarat telefonic pentru Noi.md că asemenea acuzații sînt false.

"Cu astfel de acuzații ne-am confruntat la sfîrșitul anului 2023, așa că nu cred că este un subiect de actualitate. Persoanele, care le lansează nu mai lucrează în instituția noastră și nu pentru că i-am persecutat. Pur și simplu în urma reorganizării statelor de personal, care trebuia să fie realizată, nu au acceptat funcțiile propuse și au plecat.

Așa că aruncă cu pietre în mine doar din dorința de a se răzbuna. Acum, situația la Grădina Zoologică este bună, lumea este liniștită, lucrează. Nu este nimeni persecutat cum și nu a fost niciodată. Sînt acuzații false".

Menționăm că Roman Crețu a venit în funcția de director al Întreprinderii Municipale "Grădina Zoologică" în ianuarie 2023. În prezent, acolo sînt în jur de 130 de angajați.

0
2
3
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?