Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Misterul naturii: de ce un cîine negru s-a transformat brusc într-un cîine alb

30 apr. 04:00   Ştiinţă şi IT
2237 0

Cîinele fost diagnosticată cu vitiligo. Doi ani mai târziu, animalul a devenit complet alb din cauza acestei boli, în care pielea și blana își pierd pigmentul natural.

Despre aceasta scrie Oddity Central. La sfârșitul anului 2021, la vârsta de doi ani, Buster a fost diagnosticat cu vitiligo. Afecțiunea este cauzată de o boală autoimună care face ca zone ale pielii, părului, botului și buzelor, precum și membranele mucoase ale gurii și feței să își piardă pigmentul sau culoarea.

Proprietarului lui Buster, Matt Smith, i s-a spus să fie atent la iritațiile pielii, dar în afară de asta, nimic nu a afectat sănătatea câinelui. Matt a observat mai întâi mici pete albe în jurul ochilor, nasului și bărbiei lui Buster, dar la nouă luni de la diagnosticare, botul câinelui era acoperit de pete. Matt Smith a apărut pentru prima dată pe Reddit în urmă cu câțiva ani pentru a arăta cum s-a schimbat botul lui Buster la nouă luni după ce a fost diagnosticat cu vitiligo. El a primit mult sprijin din partea comunității la vremea respectivă, dar recent a publicat o altă postare în care anunța că animalul său de companie a devenit complet alb și a publicat o serie de fotografii care atestă schimbarea.


„Dacă nu ai fi arătat transformarea, nu aș fi crezut niciodată”, a comentat un utilizator.

Din fericire, Buster se bucură de viață la fel ca atunci când era complet negru, iar boala nu i-a afectat sănătatea în mod grav.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?