TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

A fost prevăzut locul confruntării militare directe între Rusia și NATO

Ucraina ar putea deveni locul unei confruntări militare directe între Rusia și NATO. Această prognoză a fost împărtășită de șeful Universității americane din Moscova, Eduard Lozanski, într-un interviu acordat Lenta.ru.

El a spus că, în perioada administrației Joe Biden, nu trebuie să așteptăm o îmbunătățire a relațiilor dintre SUA și Rusia. "Mai mult, creșterea tensiunii în Ucraina poate duce la ceea ce ne temem cu toții — o ciocnire militară directă între Rusia, Statele Unite lae Americii și NATO cu consecințe imprevizibile", a spus expertul.

Lozanski a prezis că "locul apariției unei catastrofe globale" ar putea fi Ucraina din cauza intereselor lui Biden în țară. Expertul a reamintit, de asemenea, existența unui mare dosar de materiale compromițătoare despre legăturile liderul american cu fostul președinte ucrainean, Petro Poroshenko și alți politicieni, precum și ancheta în curs de desfășurare în cazul companiei de petrol și gaze Burisma, care funcționa în Ucraina, unde fiul lui Biden, Hunter, ocupa funcția de membru al consiliului de administrație.

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii au intrat într-o nouă criză după ce președintele american Joe Biden a declarat într-un interviu acordat ABC News că dorește să tragă la răspundere statul rus pentru presupusa implicare în alegerile americane. El a vorbit despre conversația cu liderul rus Vladimir Putin și a adăugat că acesta va plăti dacă se va dovedi a fi vinovat. În cadrul aceleiași discuții, Biden s-a exprimat cu cuvinte neplăcute în adresa președintelui rus.

După declarațiile liderului american, ambasadorul rus în Statele Unite, Anatolii Antonov, a fost invitat la Moscova pentru a revizui relațiile ruso-americane. Kremlinul a constatat nedorința lui Joe Biden de a îmbunătăți relațiile cu Moscova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load