COVID-19 în MOLDOVA

A fost identificat primul caz de reinfectare cu COVID-19, la patru luni de la prima contaminare

A fost identificat primul caz de reinfectare cu COVID-19, la patru luni de la prima contaminare

Oameni de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong au raportat un prim caz de reinfectare cu coronaviruus nou la o persoană tînără şi aparent sănătoasă. Reinfecţia s-ar fi produs, spun aceştia, la patru luni de la prima contaminare, potrivit BBC.

Prin metoda secvenţierii genomice, oamenii de ştiinţă au descoperit că la a doua infectare, virusul este „în mod clar diferit” şi au dat asigurări nu este vorba despre o prezenţă continuă a virusului în corp, ci de o reapariţie a lui, transmite adevarul.ro.

Ceea ce se ştia pînă acum era că persoanele care au făcut boala şi s-au vindecat dezvoltă o anumită imunitate în faţa virusului care îi protejază în faţa unei reinfectări. Cercetătorii nu au aflat însă cât durează această imunitate sau cât de puternică este ea.


Faptul că se produce reinfecţia nu este nepărat o surpriză întrucât şi alte virusuri – cum sunt cele caare produc răceli banale – au această capacitate, notează cercetătorii.

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt de părere că este prematur să tragem vreo concluzie din analiza unui singur caz din 23 de milioane de infectări din toată lumea, cu atât mai mult cu cât detaliile cazului nu au fost încă publicate şi pe deplin clarificate şi că ar fi nevoie de studii mai generale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load