Un chei nou va fi construit în Portul Giurgiulești

4 mai. 15:45   Economie
986 0

Portul internațional liber Giurgiulești (PILG) consideră Uniunea Europeană un partener comercial important și este interesat să conlucreze pentru a-şi extinde oportunitățile și de a atrage investiții.

Acest lucru l-a declarat directorul general al operatorului portuar, Danube Logistics, Mathias von Tucher, în cadrul unei întîlniri cu reprezentanții delegației UE în Moldova, conduse de ambasadorul Janis Mazeiks.

El a spus că în 2022 s-a atins un volum record de transbordare de mărfuri - 1,8 milioane de tone. Totodată, 63% din mărfurile importate în Moldova și 62% din mărfurile exportate prin portul Giurgiulești merg către țările UE.

„Terminalul de mărfuri generale continuă să fie utilizat în totalitate. În acest context, Danube Logistics intenționează să construiască un nou chei universal, care va oferi o capacitate suplimentară de aproximativ 600 mii de tone. O parte semnificativă a noii capacități va fi alocată companiilor moldovenești care activează în domeniul comerțului cu cereale și care, în prezent, efectuează lucrări de construcție a instalațiilor de depozitare a cerealelor în zona portuară”, a spus directorul general.

Pe lîngă aspectele operaționale, au fost discutate condițiile-cadru pentru investiții și necesitatea continuării implementării reformei sistemului de justiție în Moldova în scopul asigurării statului de drept, transmite Infotag.

Danube Logistics SRL este investitorul general si operatorul portului Giurgiuleşti. Din 2005, activitățile sale s-au concentrat pe dezvoltarea portului, care a devenit unul dintre cele mai de succes porturi de pe Dunăre, ceea ce facilitează comerțul companiilor moldovenești cu piețele internaționale. Danube Logistics SRL este deținută de compania olandeză Danube Logistics Holding BV. Singurul proprietar final al grupului de companii Danube Logistics este BERD.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?