X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Noul terminal al Aeroportului Iași își așteaptă primii pasageri

24 mar. 12:00   Externe
2860 0

Noul terminal T4 al aeroportului din Iași, care va deveni al doilea ca mărime din România, va fi inaugurat pe 29 martie. Primii pasageri care vor vizita noul terminal vor fi pasagerii cursei Iași-București a companiei aeriene Tarom, a anunțat presa română, precizînd că investiția în construcția noii clădiri se ridică la aproape 100 de milioane de euro.

Potrivit lui Romeo Vatre, directorul Aeroportului Iași, începînd cu 31 martie toate zborurile către țările Schengen vor fi operate din noul terminal. În același timp, zborurile către țările non-Schengen vor continua să fie operate din vechiul terminal T3, informează NM.

"Aderarea la Schengen, care era programată pentru începutul anului, ne-a obligat să accelerăm construcția noului terminal, astfel încît în ultima zi a lunii martie să putem deja opera zboruri Schengen și non-Schengen", a declarat Vatră, citată de antena3.ro.

Suprafața noului terminal este de peste zece ori mai mare decât cea a vechiului terminal. Acesta este proiectat să deservească cel puțin 3,5 milioane de pasageri pe an. Noul terminal include 20 de ghișee de check-in, 12 sisteme de auto check-in, 14 porți de îmbarcare, un salon VIP și unul de afaceri, zone comerciale, zone de recreere, un loc de joacă și o parcare pentru 600 de automobile.

5
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?