X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Tofilat către Ioniță: Domnule Ioniță vă aștept la o dezbatere publică

5 apr. 08:44   Economie
3838 0

Expertul în energetică, membru al Consiliului de Observatori SA „Moldovagaz”, Sergiu Tofilat, a declarat că lansează o invitație la o dezbatere publică expertului economic Veaceslav Ioniță.

„Eu cred că este bine să îl învățăm pe domnul Ioniță să răspundă pentru cifrele pe care el le vociferează și cu acest prilej lansez încă o dată invitația ca domnul Ioniță să iasă cu mine la o dezbatere publică. Dacă vrea într-un platou televizat. Eu am o grămada de întrebări la dînsul. Domnul Ioniță vă aștept în platou, unde doriți să discutăm, eu am întrebări”, a declarat Tofilat, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Invitația a fost lansată după ce anterior expertul economic Veaceslav Ioniță a publicat mai multe date legate de tarifele la gazele naturale. Acestea au fost contestate de Sergiu Tofilat de mai multe ori, dar și de reprezentanții Ministerului Energiei.

Reamintim că anterior, expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, a declarat că Republica Moldova continuă să aibă unul dintre cele mai înalte tarife la gazele naturale în rîndul țărilor din Europa de est, notează Noi.md.

Mai mult decît atît, potivit lui, în ultimii doi ani, Republica Moldova a plătit, față de anii precedenți, cu 20 de miliarde de lei mai mult la procurarea gazelor naturale, determinate de conjunctura internațională nefavorabilă, dar și de modul în care s-a gestionat criza gazelor.


Amintim că Ministrul Energiei, Victor Parlicov a declarat că nu exclude ca în viitorul apropiat să fie anunțată o nouă ieftinire a tarifelor la gazele naturale.

9
9
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?