Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Se așteaptă o nouă ieftinire a gazelor naturale? Ce spune ministrul Energiei

29 mar. 11:15   Economie
5451 0

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, nu exclude ca în viitorul apropiat să fie anunțată o nouă ieftinire a tarifelor la gazele naturale.

În cadrul unei emisiuni, Victor Parlicov a menționat însă că o decizie finală în acest sens va fi luată de Agenția pentru Reglementare în Energetică și va depinde de mai mulți factori, transmite Ziua.md.

„Dacă prețurile vor continua să fie în zona asta și mai jos, eu nu exclud că va fi o nouă ieftinire. Aici nu depinde doar de prețul de bursă, pentru că acesta este o referință. În final contează cu cît gazul poate fi adus în Republica Moldova, livrat consumatorilor. Și mai depinde de la curs valutar, volumele: cu cît mai joase volumele, cu atît mai mari costurile de rețea”, a declarat Victor Parlicov.

Ministrul Energiei a avut și o adresare către politicienii care susțin că ar fi putut asigura un tarif la gaz mult mai mic.


„Nicio o problemă, eu la toți politicieni le spun: toți care se pricep la gaz, v-ați luat în dinți cîte o licență, v-ați dus pe bursă la care faceți referință, ați cumpărat acolo gaz și îl aduceți încoace măcar cu cinci lei, măcar cu trei lei, măcar degeaba”, a mai punctat Parlicov.

Potrivit ultimei decizii ANRE de micșorare a tarifului, începînd cu 1 martie 2024, cetățenii achită un preț de 14 lei și 47 de bani pentru un metru cub de gaz. Prețul la bursă în prezent este în jur de 300 de dolari pentru mia metri cub.

2
1
0
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?