X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Prețul petrolului pe piețele mondiale este în scădere

3 aug. 2022,, 15:45   Economie
2264 0

Prețul petrolului a scăzut miercuri, 3 august, înaintea reuniunii producătorilor OPEC+. Petrolul devine mai ieftin din cauza temerilor de încetinire a creșterii globale, care a afectat cererea de combustibil și consolidarea dolarului.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures marca Brent au scăzut cu 0,4%, pînă la 100,16 dolari pentru un baril. Contractele futures marca WTI au scăzut cu 0,4%, pînă la 94,07 dolari pe baril.

Organizația țărilor exportatoare de petrol și aliații săi, inclusiv Rusia (OPEC+), se reunesc miercuri. Surse din OPEC+ au anunțat săptămîna trecută că grupul, cel mai probabil, va menține producția neschimbată în septembrie sau o va crește ușor.

Analiștii nu se așteaptă la nicio schimbare din cauza prognozei slabe a cererii pe fondul temerilor crescînde cu privire la o recesiune și spun că principalul producător Arabia Saudită ar putea să nu dorească să crească producția din contul Rusiei, un partener OPEC+, care a suferit din cauza sancțiunilor invaziei Ucrainei.

"Evenimentul principal din această săptămînă pentru petrol rămîne decizia de astăzi a OPEC+, care ar trebui să mențină prețurile într-un anumit interval pînă cînd OPEC și partenerii săi vor decide ce să facă cu producția în septembrie", a declarat Edward Moya, analist de piață la OANDA.

Perspectivele cererii sînt influențate de mai mulți factori, inclusiv îngrijorările crescînde cu privire la încetinirea creșterii economice din Statele Unite și Europa, criza datoriilor din țările emergente și politica Chinei de combatere a COVID-19, restrîngerea activității celui mai mare importator de petrol din lume, a declarat analistul Commonwealth Bank, Vivek Dhar.

"Vedem riscuri crescînde de scădere a prognozei prețului petrolului la 100 de dolari pe baril în al patrulea trimestru al anului 2022, în timp ce îngrijorările legate de cererea globală continuă să crească", a spus Dhar.


Consolidarea dolarului, susținută de comentariile reprezentanților Rezervei Federale a SUA, care sugerează creșteri suplimentare ale ratei dobînzii pentru a reduce inflația, a pus, de asemenea, presiune asupra prețurilor petrolului, deoarece un dolar mai ferm face petrolul mai scump pentru deținătorii de alte valute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?