Cît au costat companiile din grupul Gas Natural Fenosa în Moldova?

Cît au costat companiile din grupul Gas Natural Fenosa în Moldova?

Cele mai mari companii de distribuție și furnizare a energiei electrice din țară, Red Unión Fenosa și Gaz Natural Fenosa Furnizare Energie, din Grupul Gas Natural Fenosa din Moldova, au fost vîndute grupului internațional Duet Private Equity Limited pentru 141 milioane de euro.


Despre acest lucru a anunțat mass-media spaniolă, citînd reprezentanții companiei energetice spaniole Naturgy (fostă Gas Natural Fenosa).
După cum s-a menționat, Grupul Naturgy a semnat un acord cu Duet Private Equity Limited privind vînzarea unei participații de 100% în capitalul social al filialelor sale în Moldova în valoare de 141 milioane euro.


Se preconizează că tranzacția va fi finalizată pînă la sfîrșitul lunii iunie 2019, în cazul în care vor fi îndeplinite condițiile și aprobările specificate, după transferul total al controlului asupra companiilor din partea cumpărătorului.


Naturgy a menționat că tranzacția a fost efectuată în cadrul strategiei de reorganizare a portofoliului de afaceri Naturgy, menită să acorde o atenție mai mare piețelor principale.


Întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. deservesc în prezent circa 900 de mii de clienți, persoane fizice şi juridice, distribuie energie electrică în 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv în capitala ţării, municipiul Chişinău, ceea ce constituie două treimi din teritoriul țării. Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova grupul spaniol a efectuat investiții de peste 326 milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load