COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La ce preț au cumpărat ungurii Mobiasbancă de la francezi?

La ce preț au cumpărat ungurii Mobiasbancă de la francezi?

OTP Bank Nyrt din Ungaria a cumpărat de la grupul francez Societe Generale, 96,69% din Mobiasbancă - Groupe Societe Generale la un preț de aproape 1,48 miliarde de lei sau aproximativ 75 de milioane de euro.

Tranzacția de vînzare-cumpărare a acestor valori mobiliare a fost înregistrat la Bursa de Valori a Moldovei, notează Noi.md.

În special, 9.669.155 acțiuni ale Mobiasbancă - Groupe Societe Generale, cu valoarea nominală de 10 lei/acțiune, au fost vîndute la un preț de 152,57 lei per acțiune, astfel suma totală a tranzacției depășind 1 miliard 475,2 milioane lei.

După cum s-a anunțat anterior, la 10 iulie 2019, Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a aprobat achiziționarea de către OTP Bank Nyrt din Ungaria a pachetului de control (peste 50%) în capitalul social al BC "MOBIASBANCĂ - Groupe Société Générale" SA.


OTP Bank Nyrt. este o bancă universală cu sediul în Budapesta (Ungaria), listată la bursele de valori naționale și internaționale. Instituția este banca-mamă a unui grup financiar extins cu prezență țări europene precum- Bulgaria, Croația, România, Serbia, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Federația Rusă.

BNM a subliniat că achiziționarea pachetului de control în BC "MOBIASBANCĂ - Groupe Societe Generale" se va efectua în cadrul realizării obiectivului strategic al OTP Bank Nyrt. – de a crea cel mai mare și de cucces grup bancar universal din Europa Centrală și de Est.

În Moldova, OTP Bank Nyrt intenționează, în mod prioritar, să actualizeze produsele și serviciile pentru deponenți și clienți, precum și să asigure un management corporativ transparent și eficient.

Grupul francez Societe Generale, care deținea o participație de 96,69% în Mobiasbanca Societe Generale, a încheiat anterior un acord cu OTP Bank Group privind vînzarea pachetului de control la Mobiasbanca Societe Generale (Moldova). S-a menționat că tranzacția va fi finalizată cu condiția obținerii permisiunii din partea autorităților locale din domeniul bancar, antimonopol și de piață.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load