COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

”Calea Ferată din Moldova” va putea fi gestionată, parțial, de operatori privați

23 sep. 12:43   Economie
1262 1

Proiectele noului Cod al transportului feroviar și cel privind crearea Autorității Feroviare au fost votate, astăzi, de Parlament, în prima lectură.

Proiectul Codului transportului feroviar a fost elaborat de Guvern.

În opinia autorilor, implementarea acestuia va elimina monopolul Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova” pe piața serviciilor feroviare. Astfel, infrastructura feroviară va aparține în continuare statului, iar serviciile de tracțiune, transport pasageri și marfă vor putea fi prestate de operatori privați.

Cu excepția unor prevederi, Codul ar urma să intre în vigoare la expirarea termenului de 24 de luni de la data publicării.

De asemenea, a fost aprobată inițiativă privind crearea Autorității Feroviare. Aceasta va avea obligația să emită următoarele acte permisive: Autorizație de transport feroviar, Certificat de siguranță pentru întreprinderi feroviare și Autorizație de siguranță pentru administratorul infrastructurii.


Ambele proiecte au ca scop armonizarea legislației naționale cu legislația Uniunii Europene.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X