COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3017

Inițiativă legislativă: reducerea cotei TVA pentru HoReCa, de la 1 octombrie

22 sep. 13:49   Economie
1610 2

Reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%, pentru perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, ar putea să intre în vigoare la 1 octombrie.

Inițiativa legislativa a fost lansată de deputatul Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe. Raportul la proiectul de lege a fost votat în unanimitate de membrii comisiei, în ședința de astăzi.

Legea care prevede reducerea Taxei pe Valoare Adăugată pentru unele activități economice a fost publicată la data de 21 mai, urmînd să fie aplicată începînd cu 21 noiembrie 2021. Autorul noului proiect de lege propune accelerarea lansării facilităților fiscale pentru HoReCa, avînd în vedere pierderile considerabile pe care le-au suportat companiile din cauza restricțiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Astfel, de la 1 octombrie anul curent ar urma să fie aplicată cota de impozitare a TVA redusă, în mărime de 6%, pentru serviciile de cazare, produsele alimentare și/sau băuturi, cu excepția producției alcoolice.

PROIECTUL de lege pentru modificarea Legii cu privire la impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităților atribuite la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei urmează să fie supus dezbaterilor în ședința plenară a Legislativului.


În Republica Moldova, a fost instituită starea de urgență în sănătate publică la nivel național, începînd cu 10 septembrie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X