COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

ANSA va extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața UE

12 oct. 09:25   Economie
1409 0

A avut loc evenimentul de încheiere, în format online, a misiunii de audit a Republicii Moldova efectuată de către auditorii Directoratului General pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a Comisiei Europene.

Misiunea a avut drept scop, evaluarea implementării controalelor oficiale privind reziduurile și contaminanții la animalele vii și produsele de origine animală, inclusiv controalele privind produsele și medicamentele de uz veterinar.

În cadrul ședinței, au fost prezentate constatările și recomandările preliminare privind capacitățile Republicii Moldova de a demonstra echivalența sistemului de controale oficiale și implementarea Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor.

Directorul general ANSA, Radu Musteață, a reconfirmat angajamentul țării noastre pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața Uniunii Europene.

Misiunea de audit s-a desfășurat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie 2021, în format online, avînd drept obiectiv evaluarea planificării și implementării Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor în lapte, ouă și miere, atît la nivel central, cît și teritorial.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X