Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Certificatul COVID-19 emis de R. Moldova va fi modificat pentru a fi compatibil cu certificatul european

11 oct. 2021,, 17:59   Societate
3278 0

Vicepremierul pentru digitalizare Iurie Țurcanu a declarat în cadrul unei conferințe de presă căcertificatul COVID-19 emis de R. Moldova va fi modificat pentru a fi compatibil cu certificatul european

”Din 11 octombrie, se modifică forma certificatului COVID-19 pentru a fi compatibil cu certificatul european. Din 15 octombrie vor fi disponibile noile certificate, iar cetățenii le pot descărca de pe site-ul certifcate-covid.gov.md. Acum sîntem în proces de testare tehnică a platformei. Certificatele valide au culoarea verde, platforma va identifica certificatele false COVID. Această platformă a fost elaborată cu eforturi interne ”, a declarat Iurie Țurcanu vicepremierul pentru digitalizare.

Totodată acesta a specificat că în această bază de date vor intra nu doar persoanele vaccinate, dar și cei care au trecut prin boală și prin urmare au anticorpi.

”Actualmente sîntem în proces de testare tehnică a acestei validări. Toate demersurile au fost înaintate, inclusiv mostrele am trecut deja la fața de testare tehnică. Iar în următoarele două - trei săptîmîni așteptăm să fim deja validați”, a declarat Țurcanu.

Potrivit funcționarului, această platformă va putea fi utilizată inclusiv și de cei din sectorul HoReCa pentru a putea verificat autenticitatea certificatelor prezentate de vizitatori, astfefl în vazul unui certificat valid va apărea ecranul verde iar în cazul unui nevalid unul roșu.


Reamintim că la 22 septembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a aprobat noi măsuri de sănătate publică pentru prevenirea răspîndirii și controlul infecției COVID-19, care vor fi aplicate diferențiat, în funcție de rata de infectare în fiecare localitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий