X 
Cazul Șor stiri: 594

Universiada de la Chengdu s-a încheiat. Cîte medalii are Moldova

9 aug. 21:00   Diverse
1993 0

Ceremonia de închidere a celei de-a 31-a ediții a Jocurilor Mondiale Universitare de Vară a avut loc în Parcul Muzicii în Aer Liber din Chengdu.

Timp de 12 zile, cei 6.500 de sportivi din 113 țări și regiuni și-au arătat performanțele și elanul tineresc admirabil. Delegația chineză s-a clasat pe locul întîi la medaliile de aur și pe medalii, luînd 103 medalii de aur, 40 de argint și 35 de bronz. România a cîștigat o medalie de argint și două de bronz, situîndu-se alături de Cipru pe locul 40 ex aenquo. Republica Moldova este pe locul 42, cu o medalie de argint și una de bronz.

Judocanul Radu Izvoreanu la Jocurile Mondiale Universitare 2023 la Chengdu, Republica Populară Chineză, a obținut medalia de argint în categoria de greutate de până la 66 de kilograme. Studenții moldoveni Alexandru Bulat și Alexandru Mașnic au cîștigat bronzul.

La începutul demonstrațiilor artistice, în acompaniamentul muzicii armonioase, cunoscutul tablou „Munți, ape și așezări umane din Sichuan”din dinastia Song (960-1279) a fost depliat încet pe un ecran uriaș. Următoarele momente au redat experiențele de neuitat ale tinerilor sportivi la acest eveniment, de la competițiile de pe teren, pînă la comunicările amicale dintre ei în timpul liber. În încheiere, regiunea germană Rhine-Ruhr, care va găzdui în 2025 următoarea ediție a Universiadei, a oferit spectatorilor o reprezentație splendidă în opt minute.

4
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?