Ingrediente:
1 conservă de ton în apă sau ulei (bucăți, nu mărunțit)
1 ceapă mică (roșie, albă sau chiar ceapă verde)
1 conservă de porumb boabe
zeamă de lămîie sare și piper
1 lingură maioneză (opțional)
alte ingrediente (opțional): măsline, ardei gras sau capia, castraveți murați, castraveți verzi
În primul rînd desfacem cutia de ton și o scurgem cu grijă de apa cu sare sau de o parte din cantitatea de ulei. Apoi ne apucăm de tocat ceapa în solzișori cît mai fini. Putem folosi pentru salata de ton cu porumb orice fel de ceapă dorim, important este însă să nu o excludem, fiindcă este un ingredient de bază, transmite Noi.md cu referire la timpul.md.
Într-un castron adăugăm tonul, ceapa, porumbul, un praf de sare și unul de piper, dar și cîteva lingurițe de zeamă de lămîie, totul după gust. Amestecăm bine de tot, apoi gustăm. Pentru un plus de savoare vă recomandăm să adăugați în amestec și o lingură de maioneză, pentru ca salata de ton cu porumb și ceapă să nu fie atît de uscată.
Adăuga comentariu