X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3741

România a decis să închidă Centrul Rus de Cultură și Știință

21 feb. 15:55   Diverse
1693 1

Ministerul de Externe l-a convocat marți pe ambasadorul Rusiei la București, pe care l-a informat că România a decis suspendarea activității Centrului Rus de Cultură și Știință la București.

Ministerul arată că Centrul Rus „s-a angajat deliberat în acțiuni de prezentare distorsionată a realității și a adevărului istoric la nivelul opiniei publice românești”, acțiuni care „s-au intensificat” .

Activitatea Centrului va trebuie suspendată „pînă cel tîrziu la data de 20 august 2023, pînă la care trebuie finalizate procedurile administrative implicate de această măsură”.

Centrul Rus de Cultură și Știință din București a fost înființat în baza Acordului între Guvernul României și Guvernul Federației Ruse privind deschiderea și condițiile de funcționare a Institutului Cultural Român la Moscova și a Centrului Rus de Știință și Cultură în orașul București, semnat la Moscova, în data de 9 iulie 2013.

În baza acordului menționat, la 15 mai 2015 a fost inaugurat Centrul Rus de Cultură și Știință, cu sediul în bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50 din București, se mai precizează în comunicatul MAE.


3
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?