COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

REŢETA ZILEI: Învîrtită cu brînză de vaci

REŢETA ZILEI: Învîrtită cu brînză de vaci

Mod de preparare:

Aluatul se face după reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, 1 variantă. Fiecare foaie de aluat se pune pe un şerveţel subţire şi se usucă puţin. Prima foaie se unge bine cu ulei, deasupra se pune a doua, se unge cu ulei şi aceasta, apoi se pune a treia. Pe a treia foaie se împrăştie umplutura, dar nu prea multă, se acoperă cu o foaie unsă cu unt topit. Astfel se pun foile şi umplutura mai departe. Ultima trebuie să fie foaia unsă cu unt şi presărată cu umplutură. Se ridică marginea şerveţelului şi se învîrteşte rulada din foile cu umplutură, se pune pe tava, unsă cu ulei, se unge cu gălbenuș de ou şi se dă la cuptor.

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă untul moale, ouăle, sarea si se amestecă.

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

250 g brînză de vaci (uscată),

2 linguri unt,

2 ouă,

1 linguriţă sare,

¼ pahar ulei,

2-3 linguri verdeaţă tocată (opţional).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load