X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Putin a anunțat posibilitatea ca UEEA să devină polul unei lumi multipolare

23 ian. 11:00   Diverse
1380 0

Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) are toate posibilitățile de a deveni unul dintre polii autosuficienți ai noii lumi multipolare.

Declarația o face președintele rus Vladimir Putin și este adresată șefilor de stat ai organizației, fiind publicată pe site-ul Kremlinului.

„Evident, Uniunea are toate posibilitățile de a deveni unul dintre polii puternici, independenți și autosuficienți ai lumii multipolare emergente”, a spus liderul rus. Putin a considerat, de asemenea, realist ca UEEA să fie un centru de atracție pentru toate statele independente care împărtășesc valori și caută cooperarea cu EurAsEC.

Președintele Rusiei a remarcat că una dintre prioritățile Uniunii ar trebui să fie dezvoltarea potențialului tehnologic și adevărata independență în acest domeniu.

În decembrie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că globalizarea „în stil american” s-a încheiat. „Unele procese reziduale vor trebui inevitabil experimentate, dar un nou sistem este construit în paralel – atît financiar, cît și logistic, care nu vor depinde, nu ar trebui să depindă de capriciile și sentimentul de superioritate al foștilor noștri parteneri occidentali”, a spus el.


8
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий