X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Prim-ministrul albanez: Cele 26 de țări UE au dat dovadă de o impotență totală

23 iun. 17:20   Diverse
2067

Peste 20 de țări ale Uniunii Europene (UE) nu au reușit să depășească vetoul Bulgariei în discuția cu privire la problema aderării la organizația Albaniei și Macedoniei de Nord. Acest lucru a fost declarat de premierul albanez Edi Rama la o conferință de presă care a urmat întîlnirii liderilor țărilor UE și statelor din Balcanii de Vest, transmite TASS.

Politicianul a numit procedura de extindere a UE un proces fraudulos. „Cele 26 de țări UE au dat dovadă de o impotență totală, nu au fost capabile să depășească vetoul Bulgariei (...) De îndată ce se întîmplă ceva în țările candidate, totul intră din nou într-un nou cerc. Simt tristețe și dezamăgire față de Uniunea Europeană. Ceva este foarte în neregulă în această casă”, a spus el.

Anterior, Rama a cerut Ucrainei să nu mai nutrească iluzii cu privire la o intrare rapidă în UE. „Macedonia de Nord este candidat de 17 ani, dacă nu mă înșel, Albania de nouă ani. Salutăm Ucraina, este bine să acordăm statutul de candidat. Dar sper că poporul Ucrainei nu-și va face mari iluzii în privința asta”, a spus premierul Albaniei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав