Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Prim-ministrul albanez a sfătuiește renunțarea la iluzii cu privire la statutul de candidat la UE

23 iun. 15:45   Politică
2454

Înainte de summitul UE-Balcanii de Vest, premierul albanez Edi Rama a sfătuit pe poporul Ucrainei să nu-șu facă iluzii cu privire la așteptatul statut de candidat la UE.

„Macedonia de Nord este candidat de 17 ani, dacă nu mă înșel, Albania de nouă ani. Salutăm Ucraina, este bine să acordăm statutul de candidat. Dar sper că poporul Ucrainei nu-și va face mari iluzii în privința asta”, relatează RIA Novosti cuvintele sale.

Rama a mai subliniat poziția oficială a Sofiei, care blochează începerea negocierilor privind intrarea în UE a Tiranei și Skopiei, numind-o „rușine”.
Potrivit informațiilor anterioare, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care susține acordarea statutului de candidați la UE Ucrainei și Moldovei.

Reamintim că pe 17 iunie, Comisia Europeană a recomandat acordarea Ucrainei și Republicii Moldova a statutului de candidat la Uniunea Europeană. Decizia pe această temă va fi luată de șefii de stat și de guvern ai UE la summitul de la Bruxelles din 23-24 iunie.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав