Criza energetică stiri: 1578
Cutremure stiri: 275

Prețurile gazelor naturale au înregistrat o nouă scădere

20 apr. 20:30   Diverse
1667 0

Prețurile de referință la gaze naturale în UE au coborît marți, 19 aprilie, la cel mai scăzut nivel înregistrat de cînd a început războiul din Ucraina. Schimbarea a avut loc pe fondul încălzirii vremii și semnalelor trimise de Kremlin, informează Noi.md cu referire la capital.ro.

Așadar, prețurile de referință la gaze naturale în UE și-au continuat declinul în ziua de marți, potrivit informațiilor transmise de bloomberg.com. La Bursa de la Amsterdam, cotaţiile futures la gaze au coborît marţi dimineaţa chiar şi cu 12%, pînă la 84 de euro pentru un Megawatt-oră, cel mai redus nivel înregistrat după data de 23 februarie, cu o zi înainte de debutul invadării Ucrainei.

De asemenea, în ziua de marți a avut loc a doua şedinţă consecutivă de scădere a preţurilor, după declinul de 9,2% înregistrat în ziua de 14 aprilie, înaintea vacanţei de Paşte.

Piaţa europeană s-a concentrat pe evoluţia livrărilor de gaze din Rusia

Piaţa europeană s-a concentrat pe evoluţia livrărilor de gaze din Rusia, principalul său furnizor, în special după ce luna trecută preşedintele Vladimir Putin a anunţat că ţările ostile vor trebui să plătească în ruble pentru gazele ruseşti.


Cu toate acestea, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus luni că “mai este timp” pentru ca Europa să plătească în ruble pentru livrările de gaze ruseşti din luna aprilie, deoarece aceste plăţi ajung la scadenţă undeva în luna mai. Peskov nu a dorit să comenteze dacă există clienţi care au acceptat să plătească în ruble şi au înfiinţat conturile bancare cerute de Putin.

Simultan, analiştii de la firma Maxar au prognozat că temperaturile peste medie din sud-est-ul Europei se vor extinde săptămîna viitoare şi spre mijlocul continentului. Aceste evoluţii ar urma să reducă o parte din presiunile asupra cererii de gaze naturale.

„Preţul gazelor naturale a scăzut pe măsură ce fundamentele pe termen scurt s-au relaxat. Traderii se întreabă ce va face Asia cu carantinele din China şi care est planul pentru refacerea stocurilor înainte de venirea iernii”, susţine Edmund Siau, analist şef pentru gaze şi GNL la firma de consultanţă FGE.

Distrugerea cererii şi trecerea la gaze lichefiate au redus presiunile la adresa preţurilor europene la gaze naturale însă planează în continuare spectrul competiţiei din Asia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав