COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

O înregistrare care surprinde aterizarea comică a unui albatros, devenită virală

10 mar. 23:30   Diverse
2207 1

O înregistrare surprinsă de camera de luat vederi a unei rezervaţii naturale din Noua Zeelandă în care apare un albatros regal aterizînd cu ciocul înfipt în pămînt a devenit virală, informează Reuters miercuri.

În imaginile surprinse la Taiaroa Head Nature Reserve din Dunedin, de pe Insula de Sud a Noii Zeelande, apare un albatros care aterizează cu ciocul în pămînt, dînd apoi neputincios din picioare, înainte ca, într-un final, să reuşească să se redreseze sub privirile unui pui, scrie agerpres.ro.
Videoclipul a fost vizionat de peste 660.000 de ori după ce a fost publicat sîmbătă, numeroşi utilizatori de pe Twitter aducînd în discuţie experienţe similare petrecute la schi sau încercînd să-şi imagineze gîndurile din mintea albatrosului în acele momente.

''Deşi pentru un albatros zborul este în mare parte lipsit de efort, aterizarea poate fi puţin mai dificilă'', este comentariul ironic care însoţeşte videoclipul publicat pe contul de Twitter al Royal Albatross Cam.

Royal Cam, după denumirea sa prescurtată, este un flux livestream non-stop care transmite imagini de la Cuibul unui albatros în timpul sezonului de împerechere şi a fost instalată în 2016 de Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă (DOC) în colaborare cu Laboratorul pentru Ornitologie al Universităţii Cornell.

Albatroşii regali sînt printre cele mai mari păsări marine din lume şi ajung frecvent să trăiască peste 40 de ani, potrivit paginii de internet a DOC. Exemplarele acestei specii sînt considerate ca fiind ''în pericol'', conform DOC.

''Din fericire pentru albatrosul care a făcut tumbe, redresarea a fost rapidă, iar singurul spectator a fost un pui'', se mai poate citi pe contul de Twitter al Royal Cam.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽