Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Cum arăta orașul Chișinău la 500 de ani de la înființare

13 mar. 06:30   Capitala
4303 0

Pe internet au fost publicate noi imagini video unice care arată Chișinăul așa cum era în 1966, cînd sărbătorea împlinirea a 500 de ani de la înființare.

Filmulețul a fost postat pe pagina sa de socializare de către expertul în patrimoniu cultural și fostul director al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, relatează Noi.md.

În filmuleț, dedicat capitalei moldovenești, se povestește despre Chișinău și sînt prezentate imagini filmate în 1966, cînd orașul a împlinit 500 de ani de la înființare.

După cum s-a menționat, în ciuda vîrstei sale, acesta este un oraș tînăr, care, de fapt, a fost reconstruit după război. În video puteți vedea străzile centrale ale Chișinăului, clădirile administrative, magazinele, banca, teatrul, casa guvernului, Academia Republicană de Științe, grădinile și parcurile, lacurile și alte locuri preferate pentru odihnă a cetățenilor și oaspeților capitalei.

În video se povestește cu ce tipuri de transport oamenii put ajunge la Chișinău din alte republici ale URSS și din țări străine, se relatează că în oraș se află 6 din cele 8 universități care funcționau la acea vreme în Moldova, precum și multe școli profesionale care pregătesc specialiști pentru întreprinderile industriale din oraș, inclusiv în domeniul constructor de mașini și electrotehnică, care necesită personal calificat. Este prezentată construcția unuia dintre noile cartiere ale orașului, care, după cum se menționează, va face capitala Moldovei și mai frumoasă.


30
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?