X 

NASA a organizat prima sa reuniune publică pe tema OZN-urilor

1 iun. 20:30   Diverse
2462 0

La o întîlnire publică neobişnuită de la Washington, un grup de experţi însărcinaţi de NASA să analizeze problema delicată a OZN-urilor a subliniat, miercuri, nevoia de a colecta mai multe date pentru a putea explica aceste fenomene în viitor, informează AFP.

„Datele existente şi relatările martorilor sînt insuficiente pentru a oferi dovezi concludente cu privire la natura şi originea fiecărui eveniment”, a spus David Spergel, astrofizician, preşedintele acestei comisii. „Avem nevoie de date de înaltă calitate”.

În timpul verii ar trebui publicat un raport, care să detalieze modul în care se poate realiza acest lucru, transmite news.ro.

800 de fenomene aeriene neidentificate


NASA a anunţat lansarea acestei lucrări anul trecut, iar în octombrie a desemnat nu mai puţin de 16 experţi să o realizeze. Printre aceştia, oameni de ştiinţă eminenţi, dar şi oficiali ai autorităţii americane de reglementare a aviaţiei civile (FAA), sau chiar fostul astronaut Scott Kelly.

Scopul lor nu este de a trece în revistă „fenomene anormale neidentificate” - termenul oficial folosit - pentru a încerca să explice rînd pe rînd evenimentele observate în trecut. Este de a face recomandări NASA despre cum să le studieze riguros în viitor.

Aproximativ 800 de fenomene aeriene neidentificate au fost colectate pînă acum, a declarat miercuri Sean Kirkpatrick, directorul biroului dedicat acestei probleme din cadrul Ministerului Apărării (AARO). Dar „poate doar între 2% şi 5%” sînt „cu adevărat anormale”, a spus el.

Subiectul este foarte serios, a spus miercuri NASA: priveşte atît securitatea naţională, cît şi cea a traficului aerian. Dar trezeşte un interes puternic şi datorită termenului OZN.

„În acest moment, nu avem date explicite care să sugereze că există o legătură între fenomenele anormale neidentificate şi viaţa extraterestră”, a spus David Grinspoon, unul dintre oamenii de ştiinţă din comisie.

Nicola Fox, administrator asociat la NASA, a deschis sesiunea condamnînd hărţuirea online a membrilor comisiei.

Întîlnirea, care a durat cîteva ore miercuri, a fost transmisă în direct pe internet, iar o porţiune a fost dedicată întrebărilor din partea publicului, depuse în prealabil online.

Această transparenţă este evidenţiată de agenţia spaţială americană, care subliniază necesitatea „destigmatizării” subiectului.

3
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?